iHealthy

Életmód, étrend és edzésterv specialisták

2018. okt 19.

Kinek ajánlott a jóga?

írta: iHealthy
Kinek ajánlott a jóga?

A több mint 3000 éves múltra visszatekintő, indiai eredetű jóga egyre népszerűbb, dinamikusabb tevékenység, amelyet laikusként az ember könnyen félredefiniál. Mi is valójában a jóga és miért érdemes kipróbálni? Van-e ellenjavallata a jógázásnak és mikor lehet elkezdeni? Ezúttal ezekre vonatkozóan gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.

joga.jpg

A jóga egy eszköztár, amelynek elemei által megismerheted a saját testedet, testileg és szellemileg is olyan állapotba kerülhetsz, ami általánosan jót tesz a szervezetnek. Tehát egy eszközrendszerről beszélünk, amelybe egyaránt beletartoznak a gimnasztikai gyakorlatok, a helyes légzés, a meditáció. Hazánkban, illetve az európai kultúrában főként a mozgásra helyeződik a hangsúly, ...

Tovább Szólj hozzá

sport meditáció jóga mozgás nyújtás egézség

2018. okt 17.

Életmentő tetoválások cukorbetegeknek

írta: iHealthy
Életmentő tetoválások cukorbetegeknek

Nem optimális vércukorszint esetén a beteg egész egyszerűen rosszul lesz, elhomályosodik előtte a világ és akár össze is eshet. A beteg környezetében lévők közül kevesen ismerik fel a bajt. Erre a helyzetre nyújt megoldást az a magyar tetováló művész által indított kezdeményezés, miszerint orvosi igazolás felmutatásával teljesen díjmentes tetoválást készítenek cukorbetegséggel küszködők részére.

tetovalas.jpg

A tetoválás mintája kötött (a cukorbetegség szimbóluma kerül fel a bal csuklóra) és arra is felhívja a figyelmet, hogy hányas típusú cukorbetegségben szenved a beteg . Ez kiemelkedően fontos, ugyanis eltérő kezelésre lehet szükség, így a kiérkező mentő hamarabb tudja azonosítani és orvosolni a problémát.

Jelenleg ...

Tovább Szólj hozzá

betegség cukorbetegség egészség életmód tetoválás cukorbeteg vércukorszint

2018. okt 15.

A fogyás 5 meglepő következménye

írta: iHealthy
A fogyás 5 meglepő következménye

Ha sikerült elérni kitűzött célodat, megszabadulni azoktól a plusz kilóktól, amelyek már régóta megkeserítik az életedet, számtalan kedvező hatást tapasztalhatsz. Nem kizárólag az áhított súly elérését követően, de már néhány kiló fogyás után érezheted az ezzel járó pozitívumokat. Nem csak fizikálisan, de mentálisan is jobban fogod magadat érezni. Egészségesebb, magabiztosabb leszel és számtalan betegség előfordulásának kockázatát csökkented, mint például a cukor- vagy a szívbetegség. Az életed hihetetlen fordulatot vesz – ezúttal a fogyás hatására bekövetkező változások közül hoztunk számodra néhányat!

men-2425121_960_720.jpg

Nem csak pólókat-nadrágokat kell majd lecserélned!

Olyan helyekről is fogyni fogsz, ahonnan nem is ...

Tovább Szólj hozzá

egészség elhízás életmód fogyókúra diéta fogyás cipő étkezés étrend túlsúly íz

2018. okt 12.

Sportolj ősszel-télen is mesés környezetben!

írta: iHealthy
Sportolj ősszel-télen is mesés környezetben!

Bár még tart a vénasszonyok nyara, azért a hajnalok és az esti órák már igen csípős hidegek. A legtöbb hobbi sportoló pedig pontosan ezt a két időszakot választja, hogy egy kis szabadban történő testmozgással ráhangolódjon a napi megpróbáltatásokra vagy épp levezesse a felhalmozódott stresszt. Ez így is van jól, hiszen attól még hogy kint hideg van, nem muszáj bezárkózni a négy fal közé és ott tartani meg az edzést. A nappalok rövidülésével egyébként is a kelleténél kevesebb időt töltünk napfényben, korlátozva ezzel a D-vitamin feltöltődést. Kellő elővigyázatossággal, jól felkészülve a hűvös időben is élvezheted a szabad ég alatt történő mozgást és az egészségedet is megőrizheted.

oszi-futas.jpg

Bár a megváltozott ...

Tovább Szólj hozzá

sport egészség ősz tél izom hideg mozgás öltözködés megfázás testzsír ízület öltözék

2018. okt 10.

Teljes váll edzés sérülések nélkül!

írta: iHealthy
Teljes váll edzés sérülések nélkül!

A vállak edzése több szempontból is különbözik más izomcsoportok edzéseitől. Ennek oka, hogy a vállakban a kar felemelését segítő acromioclaviculatris ízületen túl gömbízület van, ami lehetővé teszi a körkörös mozdulatokat. A váll különleges felépítése végett sajnos sokkal nagyobb a rizikó a sportsérülésre, éppen ezért nagyon fontos ügyelni a gyakorlatok szabályos végrehajtására!

vall-edzes.jpg

A testépítők körében, akik gyakran végeznek súlyemelő gyakorlatokat rengetegen panaszkodnak váll fájdalmakra. Más izomcsoportoktól eltérően, ahogy azt már említettük, a vállak mozgástartománya sokkal szabadabban megválasztható. Így míg például a bicepsz és tricepsz edzések során csupán két irányú mozgásra van lehetőség, addig a ...

Tovább Szólj hozzá

sport edzés izom súly izomépítés váll súlyzó

2018. okt 10.

Intenzív hát edzés – komplett hát edzésterv a tökéletes izmokhoz!

írta: iHealthy
Intenzív hát edzés – komplett hát edzésterv a tökéletes izmokhoz!

A hát izomzatát sok testépítő elhanyagolja, ugyanis az eredmény a sportoló számára nem olyan szembetűnő, mint például a has- vagy a mellizom, amely ha jól van kidolgozva, akkor a tükör elé állva rögtön elégedettséggel tölti el az embert. Pedig a hátizom edzésére nem csak megjelenés miatt javasolt gondot fordítani, hiszen igen erősen hozzájárul a teljesítményhez (főleg súlyemelők esetében). Arról nem beszélve, hogy amennyiben nem hanyagolod el, úgy az egészségmegőrzésben is nagy szerepet tölt be.

hatedzes.jpg

Az ideális férfialak alapja a széles hát – ahogy egyre több időt fordítasz az edzésekre, úgy tűnik a derekad egyre karcsúbbnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hölgyeknek kerülniük kellene a hátizom gyakorlatokat. Sőt! A ...

Tovább Szólj hozzá

sport edzés egészség izom testépítés gyakorlat súly hát súlyzó

2018. okt 10.

Brutális bicepsz edzés – komplex kar edzés a kőkemény bicepszekért!

írta: iHealthy
Brutális bicepsz edzés – komplex kar edzés a kőkemény bicepszekért!

A kar izmok esetében fontos külön figyelmet fordítani a tricepsz és a bicepsz gyakorlataira. A cikk alján sorakozó gyakorlattípusokat érdemes tehát felváltva alkalmazni, hogy arányos izomzatot építhess fel. Mindenek előtt azonban érdemes pár szót szólni arról, mit is kell fejben tartani, ha súlyzós kar edzés elé nézel.

karedzes.jpg

Ahogy azt már a váll- és a hát edzés gyakorlatainál is megemlítettük, úgy itt is felhívjuk rá a figyelmet, hogy az izomépítés alapja a fokozatosság. Ezzel nem csak a kellemetlen mikroszakadásoknak köszönhető izomlázat kerülhet el, de sokkal hatékonyabban, gyorsabban, sérülés nélkül építheted fel izmaidat . A saját súlyos gyakorlatok után eleinte bőven elegendő néhány kilós súlyokkal kezdened ahhoz, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

sport edzés egészség életmód izom mozgás súly izomépítés kar súlyzó bicepsz tricepsz

2018. okt 10.

Íme a kerek, feszes popsi titka!

írta: iHealthy
Íme a kerek, feszes popsi titka!

Nincs olyan nő, aki ne szeretne esztétikus, feszes, kerek popsit, amely csak úgy vonzza a férfi szemeket, ugyanis kevesen büszkélkedhetnek tökéletes fenékkel. Tudni kell, hogy nők számára ez a cél igen nehezen érhető el – a legkeményebb edzőtermi gyakorlatok várnak Rád! De miért is olyan nehéz elérni a tökéletes hátsó idomokat? A következő sorokban választ kapsz rá, sőt, azt is eláruljuk, hogy ennek ellenére hogyan is érhetsz el látványos eredményt!

feszes-farizom.png

A csípő ízületeinek feszítése, a megfelelő testtartás, az egyensúly megtartása mind-mind a fenék edzettségén alapszik. Illetve nem utolsó sorban többek között ennek az izomcsoportnak köszönhető, hogy képes vagy járni .

A farizom három eltérő izomból tevődik össze , ...

Tovább Szólj hozzá

sport edzés egészség izom gyakorlat zsír fenék popsi izomépítés

2018. okt 03.

Ezért ne ülj le a hideg kőre!

írta: iHealthy
Ezért ne ülj le a hideg kőre!

Oly sokszor hallhatjuk az óva intő javaslatot, hogy „ne ülj a hideg kőre, mert felfázol”. A felszólítás tipikusan a hűvös ősz és tavaszi időszakokban hangzik el, amikor a Nap sugarai még kellemesen simogatják az ember bőrét, az érzés azonban csalóka, hiszen a hőmérséklet teljes mértékben indokolja a réteges, meleg öltözködést. De vajon milyen alapja van az állításnak – valóban a hideg kő miatt fázunk fel vagy valami teljesen más húzódik a háttérben?

gyerek-ul.jpg

A mondat mögött féligazság bujkál. A szervezetben állandó jelleggel találhatóak bizonyos nem aktív kórokozók, amelyek lehűlés hatására nagyobb eséllyel okozhatnak problémát .

A hidegnek érösszehúzó hatása van, így a hideg kövön történő ücsörgés ...

Tovább Szólj hozzá

egészség életmód tea hideg víz baktérium folyadék immunrendszer felfázás vese folyadékbevitel folyadékpótlás kórokozó

2018. okt 01.

Számottevően sok alma terem az idén!

írta: iHealthy
Számottevően sok alma terem az idén!

Nincs még egy gyümölcs, amely oly sokszor került már reflektorfénybe, mint az alma. A mitológiában, a Bibliában, televíziós reklámokban, neves vállalatok logójában egyaránt vissza-visszaköszön a gyümölcs, amelynek fogyasztása számtalan módon járul hozzá egészségünk megőrzéséhez. Ezúttal bemutatjuk népszerű, finom ízén túl miért érdemes minél többször beiktatni az almát a nap étrendbe.

alma.jpg

Az idei évben igen csak gazdag az almatermés – a statisztikák szerint a 2018-as évben mintegy 25%-kal fogjuk felülmúlni a 10 éves átlagot, ami annyit jelent, hogy igen kedvezően lehet hozzájutni .

„Minden nap egy alma...

...a betegséget távol tartja” – bizonyára mindenki számára ismerősen cseng a mondás, ami nem alaptalanul ...

Tovább Szólj hozzá

alma gyümölcs táplálkozás cukorbetegség egészség életmód fogyókúra diéta egészséges